Hitri kontakt

RRT KoDa d.o.o.

Strnadova ulica 8,
Sl-2380 Slovenj Gradec
068 138 909
info(at)rrt-koda.si
POVPRAŠEVANJE

Termografija  

Vsi sestavni deli zgradbe oddajajo infrardečo sevanje – toploto, ki je nevidna človeškemu očesu. Termografijska kamera upošteva to infrardečo sevanje in prikaže sliko v obliki toplotnih vzorcev. Naši strokovnjaki, ki so usposobljeni in kvalificirani na področju gradbene diagnostike, ugotovijo iz teh slik, kje prihaja do pomanjkljivosti, vlage in ostalih okvar v izolaciji, podstrešju, kletnih prostorih ter okoli vrat, oken in ostalih površin. Vse te pomanjkljivosti zvišuje rabo energije in s tem stroške, saj v zimskih mesecih omogočajo vdor mrzlega zraka v zgradbo in izgubo toplega zraka iz zgradbe. V poletnih mesecih pa prihaja ravno do obratnega procesa, ko je zaradi visokih temperatur potrebno ohlajati notranjost zgradbe. Termografijske kamere prav tako odkrijejo neizolirane oziroma slabo izolirane cevi, ki nepotrebno povečujejo stroške.

Nastanek vlage v ovoju zgradbe lahko ogrozi integriteto strukture zgradbe in ustvari idealno okolje za rast plesni in razvoj parazitskih bolezni. Termografijske kamere razlikujejo suhe in mokre materiale, zato s svojo tehnologijo odkrijejo vlažne površine. Lastniki, upravljavci, najemodajalci, investitorji in uporabniki zgradbe morajo odpraviti vse znake, ki predstavljajo potencial za nastanek vlage, saj le ta vpliva na zdravje uporabnikov zgradbe. Primarna naloga pri odpravljanju težav je natančno iskanje in ostranitev vseh virov vlage in določitev vseh točk za vdor. S termografijsko kamero posnamemo notranje prostore in pregledamo področja, ki jih z merilnikom vlage ne moremo.

Termografija je zelo uporabna tudi pri odkrivanju napak v električnih inštalacijah, ki predstavljajo resno nevarnost požara. Odkrivanje teh potencialnih nevarnosti z infrardečo kamero je zelo učinkovita metoda preventivnega ukrepanja in dragoceno sredstvo za zmanjšanje stroškov, ki jih lahko povzročijo nepravilnosti. Prav tako termografijo uporabljamo za talno ogrevanje, kjer pridobimo vzorce z namenom odkrivanja kakovosti opravljenega dela in identificiranja napak na cevnem sistemu.

Termografijsko kamero uporabljamo za odkrivanje napak na strehah, kjer lahko prihaja do puščanja vode v notranjost. S kamero in visoko usposobljenimi strokovnjaki odkrivamo manjkajočo oziroma obremenjeno izolacijo ter vlago. Pregled streh največkrat poteka po sončnem zahodu, saj vlažni deli strehe ohranijo dlje akumulirano toploto kot suhi. Na podlagi celostne analize strehe se predpišejo sanacijski ukrepi, ki so potrebni za preprečitev nadaljnje škode zgradbe.

Preliminarni energetski pregled ...

Razširjen energetski pregled ...

Razširjen energetski pregled z idejnimi rešitvami ...

Specifični energetski pregled ...

Termovizija ...

Izračuni korekcijskih faktorjev ...